Express Rijopleiding
ajax-loader

Onze rijopleidingen

Er zijn twee mogelijkeden om je rijbewijs te halen.

1

De spoedrijopleiding

Dit is de snelste manier om je rijbewijs te halen. Je doet een intest, We maken een afspraak over de duur van de rijopleiding en we stellen een datum vast voor het CBR praktijkexamen.

2

De reguliere opleiding

Dit zijn de losse rijlessen. Na elke rijles wordt een nieuw afspraak gemaakt voor de volgende rijles. Je heb alle tijd om rustig naar het praktijkexamen toe te werken.

Wat kan ik verwachten tijdens de examens?

Wij proberen je zo goed mogelijk voor te bereiden op je examens

Zo gaat het nieuwe theorie examen

Voordat je een tussentijdse toets of rijexamen mag afleggen dien je eerst te slagen voor je theorie-examen auto. Het theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten, inclusief de uitleg vooraf. Een half uur voor aanvang van het theorie-examen voor de auto dien je aanwezig te zijn in het CBR examencentrum bij jouw in de buurt. Het CBR examen wordt zowel klassikaal als individueel afgenomen. Het theorie examen kan je doen in het Nederlands, Engels en Turks.

Zo gaat de tussentijdse toets

De tussentijdse toets verloopt als een echt examen en wordt afgenomen door de examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het officiele CBR examen. Na afloop van de tussentijdsetoets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je een positief advies krijgt over een onderdeel, levert dat onderdeel vrijstelling op tijdens het eerst volgende praktijk examen.

De tussentijdse toets vergoot de kans om te slagen enorm.

Zo gaat het autopraktijk examen

Voordat het praktijkexamen begint maak je eerst kennis met de examinator van het CBR in het CBR examencentrum. De examinator zal in het kort nog even uitleggen hoe het rijexamen in zijn werk gaat en zal de benodigde documenten controleren. Daarna ga je met de examinator naar de les auto en wordt je gevraagd om een kenteken van 25 meter afstand te lezen, dit is de ogentest. Ten slotte moet je een aantal voorbereidings- controlehandelingen verrichten aan je lesauto. Je examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je zal zowel binnen als buiten de bebouwde kom getest worden op jouw rijvaardigheid.

Zo gaat het faalangstexamen

Dit examen is speciaal bedoeld voor kandidaten die niet goed kunnen presteren doordat zij last hebben van faalangst. Een groot verschil tussen het praktijkexamen en het faalangstexamen is dat je meerdere time-outs mag aanvragen. Zo heb je de mogelijkheid om tot rust te komen als je erg nerveus bent. De examinator kan ook aangeven dat je een time-out nodig hebt indien hij vindt dat dit nodig is. Dit examen is verder niet makkelijker dan het normale praktijkexamen. Je moet aan dezelfde eisen voldoen als kandidaten die het normalen praktijkexamen afleggen.

Wil jij ook je rijbewijs halen?

Bekijk onze voordeel pakketten

of bel 010 - 216 27 25